March 27, 2012

anda di tag!!!!!

assalamualaikum..


pas sediakan segala benda yg perlu utk dua2 kursus mlm ni..ana pn dok kembali dpn lptop..sje usha2 blog2 org..blog sndri tgk pn..huhu..bila buka je blog sndri..eh,de org ajak main tag2 la..ingatkn kt fb je leh tag2..haha..tp kt cni pn bleh gak..ok2..ana mmg suke bnda2 mcmni..so, zhaf one , ana sahut cabaran tag enta..^_^..


tp sblm tu,kna la tau syarat2nya kn..klu x knal,mka x cinta..^_~


- tak boleh tag org yg sma
-letakkan semua syarat2 ni kt entri
-pastikan mereka tahu mereka di tag
-ceritakan 11 perkara tentang diri anda dalam entri
-jawab semua soalan yang diberi oleh orang yang tag anda kemudian buat 11 soalan untuk mereka yang ditag pula.


dh tau??ok jom..


ni serba sedikit ttg ana..dia mintak 11..eleh,11 je??hehe..mintak la 20 ke..byk ckit..huhu..
  1. nma ana wan nurul nafishah bt mior rasidi (sape2 yg nk msuk minang tu,hafal ye nma ni..nnt senang lancar dpn tok kadi..hehehe)..
  2. umo bru 23thn..muda lg..fresh lg..huhu..(tp kematangan tidak bleh dikira melalui umo kn,tp melalui pengalaman,insyaALLAH)
  3. suka makan, mandi, midur, mercakap (sape yg terikut gna 'm' gak,memang la..sma2 sengau..hehe)
  4. pelajar prktikal yg berdedikasi kt intim (yeke???)
  5. azam nk kurus sejak dri 4thn lpas lg, tp x prnh nk mnjd..(sbb x serius je,pntang tgk mknn..huhu)
  6. seorang yg agak kejam..kejam mcmne??haha,rhsia2..hny mereka yg prnh rse je,yg tau ana kejam..tp skg la..dlu ana x kejam..ni sbb dh brjngkit..huhu
  7. ana suke menulis pe2 yg ana suke..sbb ana ni jenis susah nk luahkn pe yg ana rse..hny tulisan memainkn peranan..so kpd dia yg nk ana ucapkn prktaan syg tu,no way man..prktaan syg i dh mhal da skang ni..(nak?msuk minang la der)..^_^
  8. ana pling suka mkn ketam..ni pn bru pas mkn ketam msak cili api kt pejabat ana ni..marvellous..smpai dok kna perli ngan ustaz sbb mkn lma pn,ana x peduli..yg penting...ahh,ketammmm..huhu
  9. sorg yg suke membebel..nk test??meh la cni..klu korg x brckap pn,ana bleh ckap sorg2..korg just, dengar!!!..
  10. ana pling pntang org hipokrit, permainkan org dan berlagak..mencik sgt2..ish,mintak di jauhkn la dri org2 mcmni..(mudah2an ana pn x jd mcmni..T_T)
  11. ana suke brgambar..klu kt intim ni,kt mana de kmera,d ctu de ana..penuh la kmera ni ngan gmbo2 ana je (nk letak dlm lptop..sekurang2nya xde la kosong je lptop ni sbb hilang semua bnda gara2 format..sadis2..huhu)

ok skang ni nk jwb soalan yg d tnya oleh zhaf one plak..
zhaf,baca ni!!..
klu xpuas ati dgn jwpn,sila gtau..hehe


  1. perasaan bila dpt result gempak dlm exam??
    • ok, ni sejujurnya ye ana gtau..bila dpt,mmg hepi sgt2 (tp xde la melompat)..mcm yg latest result yg ana dpt bru2 ni..ana pn xtau,spontaneously,ana sujud syukur..
  2. pe yg d lakukan bila x dpt tidur mlm?
    • err,depends..klu ana xleh tdo,ana suke gnggu org..bia sma2 xleh tdo..even org tu dh tdo..haha..ataupn kdg2 ana lyn cite je..cite korea..last2,ana trlena sndri dpn lptop..(bil elektrik pn melambung..huhu)
  3. kebiasaan bila dh putus dgn bf/gf?
    • hehe..em ana nangis la gak..ala biasala pmpuan..hati halus..huhu..tp...kejap je..mlas nk pk,buang msa..ala,susah pe..cari je yg len..haha..Allah kn Maha Adil, DIA tarik sorg, DIA hadirkn 5 org..cuma kna bijak memilih..so,xpyah sedih lma sgt ye adik2..^_^
  4. mknn kesukaan yg pelik?
    • em xde yg pelik kot..cuma suke mencicah..even mkn kerepek pisang pn,dok cicah kerepek tu dgn air teh..haha..pelik tp sedap..jnji kenyang..setuju???^_^
  5. klu xde tmpt buang air besar dlm hutan?
    • ana berak je kt mane2 yg ana suke..darurat tu..klu thn,angin dia naik kt kepala plak..so,buang je..cuci??amik je daun2 tu..daun besar,daun kecik,sume de..ikut keselesaan msing2..bau?darurat la,wat2 xde bau la..huhu
  6. durian runtuh?
    • ni durian yg btul2 runtuh atau 'durian runtuh'..klu durian yg btul2 runtuh tu,ana p kutip la...then jual blik..klu 'durian runtuh' tu,emm mcm2 ana nk wat..antranye, nk bwak mama papa g haji..wah,bestnye..(mata dh blink2 dgn sign 'money'..huhu)
  7. buku yg gemar di baca berulang kali?
    • buku penulisan sendri..hehe..wlaupn novel tu x best mane pn,tp ana ttap suke bce..myb sbb hsil tgn sndri,dan brdsarkn pngalamn sndri..hehe..
  8. makanan yg pling x suke mkn?
    • mknn yg berunsurkan kesayuran dan kebuahan..hehe
  9. apa yg akn dilakukan bila laptop hang byk kali?
    • rase mcm nk lempar je lptop tu kt dinding..(tp tu rase je la,x brani buat pn..huhu)..
  10. apabila brhdpn dgn org histeria?
    • cuba dekat dgn org tu..sentuh2 ke..bce2 ayat al-Qur'an ke..ala, wat2 brani..sdgkn hakikatnya,tgk cite hntu kt tv atau lptop pn bantal setia di tekapkn d muka..hehe
  11. koleksi gmbr yg d 'snap' sndri?
    • byk giler..smpai ber folder2..klu burnkn dlm cd, mau nya sama tinggi dgn ana (tipu benor la tu kn..huhu..sape soh prcya..tu hiperbola je..^_^)
  12. tergolong dlm golongan ss (syok sendri) ke x?
    • kdg2 la..wahaha..xslah kot nk syok sndri, asalkn jgn smpai org tu tau yg kte syok sndri kt dia..wat malu je..cover2 la ckit..huhu..
fuh,jenuh dok nk menjawab soalan zhaf ni..pe pny soalan la ni..kalah soalan final sem aritu..hehe..
hah,skang ni..ana plak nk tny kt mereka yg ana tag ni..



sila jawab ye..



  1. sila beri nama anda seperti di dalam kad pengenalan..
  2. apakah tujuan pertama yg korg azamkan d saat mula2 kome berblogging???
  3. apabila hanya seorang je boleh di bawa utk g bercuti dlm Malaysia ni, kome nk bawak sape dan nk kemana??nyatakn sbbnya..
  4. kome buka laman pe je bila kome on internet, selain facebook, twitter, my space dan seangkatan dgn tu?
  5. kome watpe bila terasa fed up dok umah sorg2,dgn knderaan xde?
  6. perkara yg kome x suke org buat kt kome,tp kome buat gak????
  7. perangai buruk kome yg org lain x tahu kecuali family kome?
  8. sambil kome selesaikan soalan2 ana ni,kome watpe??
  9. seseorang hantar pesan melalui laman muka buku utk berkenalan,pe reaksi kome???
  10. pernah x kome rase menyampah sgt2 kt seseorang tu,smpai nk tgk muka org tu pn kome x lalu??pe hubungan kalian?
  11. jika kome diberi plihan utk cara meninggal,kome nk mati cara macamne?
  12. kalau kome diberi peluang kedua......







:::Bidadari Dunia Mencari Cinta SejatiNYA:::

5 comments:

Ayie Abas said...

ayie sebenarnya dah lama kena tag mcm ni nafishah...tapi dulu ayie x nak masuk hehe3.

tak sangka tag2 mcm ni masih berlaku lagi...ermmm

nafishah...ermmm

nurul nafishah said...

hehe..tol ke abg ayie??hehe..ala,xksah la..abg ayie,msuk la..huhu..jwb la sume soklan tu..pnat sy wat..^_^

tuan punye laptop said...

salam..uih....ada nama blog sy....best2...tp xtau cane nk 'main' benda ni,,nk jawap soklan tu kt ruangan komen ke..hihi....sy pndai buat blog,tulis blog,baca blog je...xtau pape sal nie..^_^v

tuan punye laptop said...

salam...uih..ada nama blog sy...best2..tp xtau cane nk 'main'benda ni..tulis jwpn kt ruangan komen ke..hihi..sy jz tau buka blog,buat blog,tulis blog,baca blog je...^__^v

nurul nafishah said...

wsalam..hehe..snang je nk main bnda ni..awk just follow syarat2 tu..pahtu jwb je soalan2 yg sy bg tu..simple je wak..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...