February 18, 2012

DANBO yang comel..

bismillahirrahmanirrahim..

assalamualaikum semua..
apa khabar hari ini?harap2 semuanya sihat2 la ye..
hari ni ana happy sgt2..xtau nape..tapi hati ana ketawa,senang hati..
nak ketawa real2 sorg2,nmpk mcm x btul plak kn nnt..so dlm hati je la..
alhmdulillah..syukur nikmat.. 
-mode: tak sabar nak praktikal.huhu-

hah,mesti sume trtnya2 kn..pe post ana ni sbnarnya..DANBO yang comel???pe tu??DANBO tu pe erk??..hehe..
kwn2 nk tau..bleh2..meh cni ana nk cite..what is exactly DANBO??..pe2 pn mstila kite nk tau asal usul DANBO ni kn..x knal,maka x cinta..betul x??=)

DANBO actually is a little box man..it made from the box and designed to be look alike a man like us..it is started as a fictional cardboard robot and become popular around the world..

wah2,cakap omputeh plak ana ni kn..bajet terer la cakap omputeh..huhu..
ok2..ana translate..

ehem..ehem..sound check..sound check..

DANBO จริงคือคนกล่องเล็ก ๆ น้อย ๆ .. มันทำมาจากกล่องและออกแบบมาให้มีลักษณะเหมือนกันคนที่ชอบเรา .. มันจะเริ่มเป็นหุ่นยนต์กระดาษแข็งสมมติและกลายเป็นที่นิยมทั่วโลก ..

*wahaha..saje je nk test ana pnya google translate berkesan ke x..hehe..tu yg dok translate ke bhs thailand..ntah la nape..ana tringin nk blajo bhs thai ni..unik..^_^..

*em xperlu la ana translate kn bhs omputeh tu..sbb simple english je tu..ana yakin sume org bleh fhm..ala,shbt2 pembaca blog ana ni sume terer omputeh..kan..kan..kan..insyaALLAH..

ok..ok..berbalik pada DANBO..memang sgt2 comel DANBO ni sbnarnye.."it is possibly the cutest little guy that you will ever see in the world" sahabat ana cakap tu..bkn ana cakap..ana kenal DANBO ni pn melalui dia..selalu dia tnjuk kt ana koleksi2 DANBO yang dia de..smpaikn ana pn jatuh ati kt DANBO..(em tu la ana,cepat sangat jatuh ati..parah2..huhu)..
*tapi berbaloi gak jatuh hati kt benda yang secomel ni..drpd jatuh ati kt manusia..tteeettttttt...cut2..huhu

ana de masukkn sedikit koleksi DANBO ana ni dlm page facebook ana.. hidayah itu milik Allah .. <--klik la ye..huhu..sempat lagi promote page sendiri..maaf..=)..

so d cni ana nk share gambar2 danbo yang ana letak dlm page tu.. saksikanlah..showing time..;-)

sediakan payung sebelum hujan..sediakan bekalan sebelum kematian..^_^


tolong cucikan hati saya dengan zikrullah..
terdidik wanita..terdidik generasi..insyaALLAH
cerminlah diri anda terlebih dahulu..muhasabah diri
aku melepaskanmu kerana ALLAH..kalau ada jodoh,tidak kemana..insyaALLAH

segarkan imanmu..
 
mencari..mencari..dan terus mencari..
no couple before akad..

emm..tu la sbhgian drpd DANBO2 yg ana letak dlm page tu..dlm koleksi ana,de byk..tp nnt la..insyaALLAH..klu de masa ana akan upload..^_^

wallahuallam..


:::Bidadari Dunia Mencari Cinta SejatiNYA:::

6 comments:

Ayie Abas said...

abg ayie tgok ada juga org yg jadikn pic danbo sbg pic profil fb mereka.

mmg comel danbo nih muka selamba jer. :D

nurul nafishah said...

hehe..bkn muka selamba abg ayie..tp muka xde prasaan..haha..wlau pe pn yg danbo ni wat,ia ttap cute..kn abg ayie..:-)

Ayie Abas said...

muka selamba dgn muka xde perasaan lain eh? haha3 :P

a'ah cute jer.. satu famili kn?
ada bapa, ibu dan anak kn? :D

nurul nafishah said...

haha..err len ke??eh2 sma ke..hehe..em tau xpe..klu yg girl2 tu de la dia ltak reben ke pe ke..utk bezakn dia tu pmpuan ke x..hehe..klu yg laki tu nmpk la kemachoannya..hehe

nadilah said...

salam wow sungguh kreatif anda..tahniah dila follow awak..

nurul nafishah said...

wsalam..tima kseh dila ats pujian tu..n thanks also sbb follow..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...