June 12, 2011

hipokrit??

bismillahirrahmanirrahim..assalamualaikum semua pengunjung blog diari mujahidah solehah ni..
d cni ana nk ceritakan satu kisah yg trjd kt ana bru je sat td..dgn keadaan dri ana yg tidak berapa sihat ni,ana redho dgn ujian ALLAH ni..
antum sume nk tau x,td dlm facebook(fb),tba2 ana dpt msej dri org yg xdikenali..dia hny ltak nma dia x_____x..gmbr elok berpurdah..ana bkak profile dia,tp xleh view lak..dia hny post utk kwn2 je..ana xde la add dia,sbb dia yg tegur ana dlu,so klu dia nk kwn msti dia add ana dlu bru msj kn..so ana biarkan je la..


x____x: salam awak..awak nafishah kan..
wan nurul nafishah: ye sy..awk sape erk??
x____x: awak tak perlu tau saper syer..ckuplah tau y syer nie hamba Allah..
ana: lar,abistu bkn ke awk msj ni sbb nk kwn ngan sy ke..klu sy xknal awk,mcmne sy nk kwn?
x____x: saper cakap syer nak kawn dgn awk.xder mase lar syer nak kwan dgn pmpuan mcam awak ni..
wan nurul nafishah: so pe awk nk??ce citer ce citer..
x____x: jgan ganggu kwan2 syer lgi.biarkan mreka.kalo awak ganggu mereka lgi,siaplah awak..
wan nurul nafishah: sape kwn awk tu?leh sy tau..pas sy tau,bru la bleh sy x gnggu dorg..^_~
x____x: awak tak perlu tau..awak pkirla sendri..tak payah nk hipokrit lar wak..awak ingat awak tue bgus       sgat ker..nak berubah,tp dok canang 1 mlaysia tau..hipokrit..orang nak berubah senyap2..
wan nurul nafishah: astaghfirullah,prktaan ni lg yg sy dgr..mmg skg ni popular erk prktaan hipokrit??haha..sy xfhm la,sy xde la gtau seantero mlysia,hny gtau kt kwn2 trdekat yg mmpu bntu sy..so skg ni awk sy xknal ni leh tau,emm tp prkra biasa la tu..mlut mnusia kn suke mnyampai2<---tringat kta2 mkcik sy..hehe..
x____x: woi,sudah la..tak payahlar ko nak berlakon lgi..aku dah jelek dgn prangai ko nie..muka cantik,tpi hati kotor..haha
wan nurul nafishah: amboi,dh kuar ak ko dh ni..hehe..mcmne awk leh jelek dgn sy,sdgkn kita xprnh knal..ataupn kita knal,tp awk mnyamar??
x____x: kwan aku selalu citer psal ko..haha..ko tak pyahlar post per2 dlam gedung pencinta ilmu tue..menyampah lar aku bace..
wan nurul nafishah: lar,nyampah ke?em klu awk prasan kt tepi belah kanan gedung tu de tulis leave group..why not u just click je kt tu..simple..xde la awk nyampah2 lg..sy hny akn kuar klu owner dia soh sy kuar..tp awk bkn owner dia kn..so,sori la erk..stay or leave,its up to u..but,i'll stay..^_~
x____x: ko jgan nak berlagak sgat..ko ingat owner dyer suker ker kt ko..wei,blah lar..
wan nurul nafishah: haha..suke atau x,itu bkn msalah sy..tu hak n msalah dia..sy xde msa nk amik tau..listen,sy xtau pe msalah awk n pe yg awk nk dri sy..pe yg kwn awk ckap ttg sy kt awk tu,sy xksah..mulut org mane leh ttup..sy xslahkan awk dtg serang sy pg2 ni,sbb mstila awk nk prthnkan kwn awk kn..tp,prnh msuk mhkamah x??klu x,try la wat lwatan skali..dlm court,hakim akn dgr drpd plaintif dan defendant spy xde bias..jgn judge sblh pihak je..listen both..then bru judge..ikhwanul muslimin de ckap,jgn biarkn emosi kwal fkiran..^_~
x___x: aku tak tau lar sma ada ko ni bodoh atau buat2 bodoh..ataupun sejak lahir dah bodoh..hahaha
wan nurul nafishah: ntah la,sy pn xtau..^^
x____x: dah lar,aku dah malas nak lyan ko..buang masa aku je bodoh.ingat,jangan ganggu diorg,kalo x,ko jgan menyesal aku buat..
wan nurul nafishah: Allah de la brsma sy..oh ye,len kali klu nk serang org,jgnla wat profile pkai purdah tu beb..awk dh mnjtuhkn nma2 baik wnita berpurdah la..haha..kim salam kt kwn ksygn awk tu,ckap kt dia,dia ttap shabat sy,sy maafkn segala kslhn dia..klu tol sy hipokrit,maafkn sy..trima kasih krn ingatkn sy..Allah Maha Mengetahui..salam..^_~
x____x: berambus..


emmm ni la yg berlaku td..klu nk ikutkan,mmg ana dh sembur habis2an td..tp bila ingtkn dia mngkin kwn ana nyamar,so ana sabar..terguris,mmg terguris..patah,memang patah..hncur,mmg hncur..sebak,memang sebak..ana byk kkurangan..mngkin benar dorg ckap ana hipokrit..tp pehal smpai nk serang2 mcm tu..mane ltaknye iman org yg beriman..ana dri golongan yg mahu tahu agama..so golongan2 yg tahu agama ni kna la bntu golongan2 yg mahu tahu agama smpai mereka ni jd org yg mampu beragama..pelik tol la,ana nk tny antum,de ke wujud dlm dunia skg ni yg leh bca pkiran org len erk,smpaikn leh tau org tu hipokrit atau x..klu tol de,gtau kt ana..ana nk soh dia bce fkiran ana ni..hehe..emm pe2 pn,ana maafkn dia..bimbing la ana klu ana salah,ana hny insan yg x smpurna,selalu melakukan kesalahan..maafkan ana..




wallahuallam..

2 comments:

fatihahmohd said...

hallu dear..ape yg dah jd???byk2 doa n sbr ok...

fatihahmohd said...

salam dear..ape dah jd ni??doa byk2 n sbr k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...